Paarden

Paarden

Zoals je weet hebben ze op de Huif paarden en pony’s.
Waarom hebben ze die?
Natuurlijk om de huifkar te trekken en om op te rijden. Maar dat niet alleen, ze worden ook op de akker gebruikt bij het ploegen en het glad maken van de kluiten. Ook hebben we een machine waar de paarden aardappelruggen mee kunnen maken of een zaaibed. Maar we gebruiken de paarden ook in de winter om sleetje te rijden of om hout uit het bos te slepen.

Er is ook nog een heel andere belangrijke reden: paarden hebben een therapeutische werking. Het is een goede oplossing voor stress en het werkt ontspannend voor de geest. Het bijzondere van een paard of pony is dat het je eigen fouten en angst weerspiegelt en dat je hiermee om kunt leren gaan. Tijdens het rijden versterk je bovendien je rugspieren waardoor ook rugklachten kunnen verminderen. Zelfs draagt het paardrijden bij aan het verminderen van overgewicht en versterkt het je hart en vaatstelsel.

Als je dit zo allemaal leest, zie je wel dat het heel bijzonder is om met paarden of pony’s te werken. Daarom doen we op De Huif ook heel veel met paarden en pony’s. En dan is het natuurlijk ook erg leuk om na de winter uit te kijken of de eerste veulentjes al geboren worden.

Daar hebben we een heel plan voor gemaakt, dat noemen we een fokprogramma. Zodat er paarden geboren worden die steeds beter geschikt zijn voor het werk dat wij van ze vragen.