Ouderen

Voor wie?
De dagbesteding op de boerderij is bestemd voor mensen met een chronische ziekte, mensen met een lichamelijke beperking of mensen die begin dementerend zijn. 

Wat kunt u verwachten?

In basis vindt de dagbesteding plaats in het Uilennest. Dit is een speciaal ingerichte ruimte op de zorgboerderij. Hier vinden de binnenactiviteiten plaats, zoals knutselen, lezen, (groeps)spelletjes, maar ook de gezamenlijke eet- en drinkmomenten. Er worden ook, onder begeleiding, allerlei buitenactiviteiten aangeboden die met het buitenleven te maken hebben. U kunt hierbij denken aan het verzorgen en voeren van dieren, het werken in de aangepaste (moest)tuin en het inmaken van vruchten en groenten. Ook een tocht met een huifkar en vissen behoren tot de mogelijkheden.

Inclusie en exclusie zorgverlening
Om goede zorg te kunnen verlenen, proberen wij een passende samenstelling van de dagbestedingsgroep te creëren. Een samenstelling, die voor de deelnemer leefbaar en aangenaam is en waarbinnen wij onze professie kunnen uitoefenen. Dat wil zeggen dat wij bepaalde deelnemers wel en niet kunnen plaatsen binnen de dagbesteding van deze groep (het Uilennest). Bekijk dit document. Heeft u hier vragen over, neem gerust contact met ons op. 

Aanmelding
Wilt u voor de dagbesteding in aanmerking komen, dan heeft u een indicatie van de gemeente nodig. U kunt contact opnemen met het Sociale Wijkteam bij u in de buurt voor meer informatie. Wilt u eerst een rondleiding, neem dan contact met ons op. 

Vervoer
In overleg wordt het vervoer van en naar de boerderij voor u geregeld. Wij beschikken over twee taxi busjes, waaronder één rolstoelbus. Deze worden door onze vaste vrijwilligers gereden

Openingstijden
De dagbesteding is 5 dagen per week geopend: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.