Ouderen


Voor wie?
De dagbesteding op de boerderij is bestemd voor mensen met een chronische ziekte, mensen met een lichamelijke beperking of mensen die begin dementerend zijn. Ook de mantelzorgers, die dagelijks voor hen zorgen, zijn van harte welkom.


Wat kunt u verwachten?
Op de boerderij worden, onder begeleiding, allerlei binnen- en buitenactiviteiten aangeboden die met het buitenleven te maken hebben. U kunt hierbij denken aan het verzorgen en voeren van dieren, het werken in de aangepaste (moest)tuin en het inmaken van vruchten en groenten. Ook een tocht met een huifkar en forelvissen behoren tot de mogelijkheden. Tussen de middag wordt gezamenlijk door de bezoekers zelf meegebrachte lunch genuttigd. Gediplomeerde medewerkers bieden waar nodig begeleiding en zorg.


Aanmelding

Wilt u voor de dagbesteding in aanmerking komen, dan heeft u een indicatie van de gemeente nodig. U kunt contact opnemen met het Sociale Wijkteam bij u in de buurt voor meer informatie. Wilt u eerst een rondleiding, neem dan contact op met de boerin, Femy Bremer.


Vervoer

In overleg wordt het vervoer van en naar de boerderij voor u geregeld. Veelal wordt het vervoer verzorgd door Connexxion, maar de Huif beschikt ook over een eigen taxibusje.

Kosten
Voor deelname aan de dagbesteding wordt een eigen bijdrage AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) gevraagd. Deze bijdrage is afhankelijk van het inkomen en wordt via het CAK (Centraal Administratie Kantoor) geïnd).

Openingstijden
De dagbesteding is 5 dagen per week geopend: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.