Ouderen


Voor wie?
De dagbesteding op de boerderij is bestemd voor mensen met een chronische ziekte, mensen met een lichamelijke beperking of mensen die begin dementerend zijn. 

Wat kunt u verwachten?
Op de boerderij worden, onder begeleiding, allerlei binnen- en buitenactiviteiten aangeboden die met het buitenleven te maken hebben. U kunt hierbij denken aan het verzorgen en voeren van dieren, het werken in de aangepaste (moest)tuin en het inmaken van vruchten en groenten. Ook een tocht met een huifkar en forelvissen behoren tot de mogelijkheden. Tussen de middag wordt gezamenlijk door de bezoekers zelf meegebrachte lunch genuttigd. Gediplomeerde medewerkers bieden waar nodig begeleiding en zorg.

Aanmelding
Wilt u voor de dagbesteding in aanmerking komen, dan heeft u een indicatie van de gemeente nodig. U kunt contact opnemen met het Sociale Wijkteam bij u in de buurt voor meer informatie. Wilt u eerst een rondleiding, neem dan contact op met de boerin, Femy Bremer.

Vervoer
In overleg wordt het vervoer van en naar de boerderij voor u geregeld. Wij beschikken over twee taxi busjes, waaronder één rolstoelbus. Deze worden door onze vaste vrijwilligers gereden.

Kosten
Voor deelname aan de dagbesteding wordt een eigen bijdrage AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) gevraagd. Deze bijdrage is afhankelijk van het inkomen en wordt via het CAK (Centraal Administratie Kantoor) geïnd).

Openingstijden
De dagbesteding is 5 dagen per week geopend: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.