Jongvolwassenen

Voor (jong)volwassenen biedt de zorgboerderij activerende en arbeidsmatige dagbesteding aan. Deze vorm van dagbesteding is bedoeld voor (jong)volwassenen vanaf 18 jaar met een licht verstandelijke beperking, psychische problematiek of gedragsproblemen.

Wat kunt u verwachten?

Op de zorgboerderij worden, onder begeleiding, allerlei binnen- en buitenactiviteiten aangeboden die met het buitenleven te maken hebben. Je kunt hierbij denken aan dierverzorging, het werken in de (moest)tuin, in de kas of bij de houtafdeling. De dagbesteding wordt afgewisseld met ontspannende activiteiten, zoals een paardrijden, boswandeling of een creatieve activiteit. Eventueel is een dagbesteding bij Toms Creek Lelystad of een combinatie ook mogelijk.

Aanmelding

Wil je voor de dagbesteding in aanmerking komen, dan heb je een beschikking nodig van de gemeente/zorgkantoor. Met een beschikking kun je contact opnemen met de zorgboerderij voor een intakegesprek en eventuele rondleiding.
Wij werken ook samen met verschillende hoofdaannemers, zoals Triade Vitree, Kwintes, Interakt Contour etc. waardoor een dagbesteding ook bij de boerderij kan plaatsvinden.

Inclusie en exclusie
Om goede zorg te verlenen, proberen wij een passende samenstelling van de dagbestedingsgroep te creëren. Een samenstelling, die voor de deelnemer leefbaar en aangenaam is en waarbinnen wij onze professie kunnen uitoefenen.
Dit wil zeggen dat wij bepaalde deelnemers wel en niet kunnen plaatsen binnen onze dagbesteding. Daarom hanteren wij in- en exclusiecriteria voorafgaand aan de plaatsing. Bij de aanmelding of uit de intake wordt duidelijk of cliënten wel of niet passen binnen onze dagbesteding. Lees het inclusie en exclusie beleid voor jeugd en (jong) volwassenen.

Vervoer

Wanneer je een beschikking hebt voor vervoer, kan het brengen en halen via ons gecoördineerd worden.

Openingstijden

De dagbesteding wordt aangeboden op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.