Fokmerries

Fokmerries

Van het ras de Schwarzwalder Fuchs hebben we momenteel 6 fokmerries, waarvan er 5 drachtig zijn en binnenkort een veulentje verwachten.

De merries worden, behalve voor het fokken, ook ingezet om te rijden voor de huifkar of op de rug van het paard en voor grondwerk en therapie.

Omdat ze zo’n goed karakter hebben en een sterke constitutie hebben we al een hele tijd plezier van dit ras. We fokken hier nu ongeveer 10 jaar mee en er lopen verschillende dieren in natuurgebieden, waar zich ze in volledige vrijheid kunnen ontwikkelen, en opgroeien tot volwassenheid.

natuurlijk kunnen we niet alle dieren houden, daarom worden er regelmatig dieren aangeboden die weer een mooie nieuwe plek zoeken.

Ook fokken we met het ras de Fjordenpaard uit Noorwegen. dat doen wel al bijna 30 jaar. Deze krijgen veulens in twee kleuren: Isbale en de veel zeldzamere GrĂ¥ (grijze kleur).
Als dekhengsten worden daarvoor ingezet Drafur, Timor en de Belgische kampieonshengst Lycangs Tempo, waar we dit jaar de meeste Fjordenveulens van verwachten.
Deze beide kernrassen worden het meest op de boerderij ingezet, vooral vanwege hun betrouwbaarheid.