Paarden en pony's op de boerderij
Paarden zijn erg belangrijk op de boerderij. Hier lees je wat we zoal doen met paarden op boerderij De Huif. 

 

route

 

Boerderij De Huif
Fam. P.J. Bremer
Uilenweg 2
8245 AB Lelystad
Tel: 0320-254606
Email ons

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Zoals je weet hebben ze op de Huif paarden en pony’s.
Waarom hebben ze die?
Natuurlijk om de huifkar te trekken en om op te rijden. Maar dat niet alleen, ze worden ook op de akker gebruikt bij het ploegen en het glad maken van de kluiten. Ook hebben we een machine waar de paarden aardappelruggen mee kunnen maken of een zaaibed. Maar we gebruiken de paarden ook in de winter om sleetje te rijden of om hout uit het bos te slepen.

   
     
 


Er is ook nog een heel andere belangrijke reden: paarden hebben een therapeutische werking. Het is een goede oplossing voor stress en het werkt ontspannend voor de geest. Het bijzondere van een paard of pony is dat het je eigen fouten en angst weerspiegelt en dat je hiermee om kunt leren gaan. Tijdens het rijden versterk je bovendien je rugspieren waardoor ook rugklachten kunnen verminderen. Zelfs draagt het paardrijden bij aan het verminderen van overgewicht en versterkt het je hart en vaatstelsel.

 
  Als je dit zo allemaal leest, zie je wel dat het heel bijzonder is om met paarden of pony’s te werken. Daarom doen we op De Huif ook heel veel met paarden en pony’s. En dan is het natuurlijk ook erg leuk om na de winter uit te kijken of de eerste veulentjes al geboren worden.    
 
   
 


Daar hebben we een heel plan voor gemaakt, dat noemen we een fokprogramma. Zodat er paarden geboren worden die steeds beter geschikt zijn voor het werk dat wij van ze vragen.
Daarom hebben we ook twee dekhengsten op de boerderij van twee verschillende rassen. De fjordenhengst: Orsta en de Welsh Cob hengst: Legolas.
Omdat Legolas nog maar net nieuw is op de boerderij hebben we wat foto’s toegevoegd van hem en zijn twee merries KissmeKate (chocolade bruin) en Kinzy (zwart).

 
     
 
Als je op de boerderij komt kun je ook de veulens van vorig jaar zien, Simone en Sophie. Inmiddels voelen die zich helemaal thuis op de boerderij.

Update:
De fjordenhengst Orsta, 25 jaar oud, is nu vervangen door Sven. Het dekken met Orsta ging niet meer. Hij is terug naar het hengstenfonds. Sven is een mooie donkere isabel hengst en hij loopt met een groepje merries in een natuurgebiedje vlakbij de boerderij.
Vaak kun je ze zien lopen als je op de brug staat over het kanaal aan de Buizerdweg.

 
 

Groeten,
Pieter Bremer